Biologische Slagerij Haverkort


Heerlijk en puur natuurlijk vleesSlagerij Haverkort is de enige biologische slagerij in Nederland die in 2014 met een ster werd bekroond. Dat zegt wat over de uitstekende kwaliteit van het vlees waar zelfs klanten vanuit het westen voor naar de Assendorperstraat komen. Bijvoorbeeld voor de heerlijke rookworsten en spekjes die zoveel lekkerder zijn dan in de supermarkt.
De geschiedenis van deze topspecialist begint in 1931. “Mijn opa kocht zijn eigen koeien toen nog vrijdagochtend op de markt,” lacht eigenaar Herman Haverkort.
Sinds 2000 is het familiebedrijf een biologische slagerij geworden en behoort het kwalitatief tot de top.Biologische Vechtdal producten
De vleesspecialist heeft een samenwerking met het Overijsselse Vechtdal. Dieren worden gevoed met het gras, graan en maïs, dat zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen geteeld wordt. En ook dierenwelzijn is een belangrijke factor. Klanten kunnen ervan verzekerd zijn dat de dieren een goed leven hebben gehad.
Wie van lekker en verantwoord eten houdt, komt daarom graag bij deze specialist. “We hebben hier echt verstand van vlees”, vertelt de slager van de pure en eerlijke producten. “Zo geven we graag advies over wat je voor speciale gerechten nodig hebt. We weten precies wat je met welk deel van het dier kan doen en kennen het verschil tussen de diverse runderrassen.”Topkwaliteit
Omdat Slagerij Haverkort uitsluitend voor topkwaliteit gaat, betekent dit soms dat ze bepaalde producten niet verkopen. “Nu hebben we bijvoorbeeld alleen varkensvlees van het Vechtdal want die heeft de hoogste kwaliteit,” vertelt Herman.
Behalve rund-, varkens-, kalfs-, wild- en lamsvlees levert de biologische slagerij ook buffetten en barbecues. Omdat er veel klanten uit de buitenwijken komen en zelfs uit de regio, kan de klant online bestellen, de slager is hierbij een samenwerking aangegaan met een bakker, viswinkel en groenteman.
Slagerij Haverkort heeft ook veel klanten buiten Zwolle. Toch blijft Herman Haverkort met zijn winkel aan de Assendorperstraat zitten. “Dit is een goede centrale locatie. En een winkelstraat met zoveel kwaliteitsbedrijven is ergens anders bijna niet te vinden!”