Heppie!


Gebruikt en hip nieuw kinderspulTweedehands kinderspullen een nieuwe kans geven: dat is het gezamenlijke doel van Christel Liesveld en Swaan Blaauw. Het resulteerde drie jaar geleden in ‘Heppie!’:Een toepasselijke naam voor de fleurige zaak waar je vanzelf een blij gevoel krijgt.

Wie er een kijkje neemt, zou niet zeggen dat er gebruikte kleren of speelgoed worden verkocht. Het ziet er uit als nieuw en is goed geselecteerd. Van de verkochte kleding krijgt de inbrenger veertig procent van de inkoopprijs. En wat niet binnen acht weken verkocht wordt gaat naar de kledingbank.Milieuvriendelijk
Christel en Swaan hebben allebei kinderen. “We merkten hoe snel ze uit hun kleding groeiden. Maar vaak is het nog hartstikke goed en jammer om weg te doen.”

Duurzaamheid vinden de eigenaressen erg belangrijk. En dat zie je ook terug in de nieuwe spullen die in de gezellige winkel te koop zijn. Hip, handgemaakt en uniek. Zo zijn er onder andere knuffels te koop, leuke haarknipjes, strijkapplicaties, kaarten en zelfgemaakte kleding.Decopatch
Wat begon met kleding, speelgoed en boeken is in drie jaar uitgebreid met nog meer originele artikelen. “En we zijn een van de weinige zaken die ook losse vellen Decopatch verkopen”, onderstreept de eigenaresse. Ook voor kraamcadeautjes kun je er terecht. “Verder hebben we een eigen speelhoekje voor de kinderen, die dan vaak niet meer weg willen”, lacht Christel.

Regelmatig kijken
Iedereen die houdt van modieuze originele kinderkleding en milieubewust is, komt graag bij Heppie.“En vaak lopen ze ook even binnen om een praatje te maken.”

Zelfs in Hattem, Kampen en IJsselmuiden kent men Heppie inmiddels. “En onze winkel past perfect in de Assendorperstraat.”

De eigenaressen blijven met Heppie constant in beweging. “Het heeft echt zin om regelmatig te komen kijken”, vertelt Christel bevlogen. “Want elke dag vind je wel wat nieuws!”.