Rits In

Alles op het gebied van handwerkEvelien Sybesma en Mieke Hoek zijn de jonge eigenaressen van Rits in.
De handwerkliefhebsters maakten van hun hobby hun beroep. In hun zaak verkopen ze een grote collectie wol- en katoen in diverse prijsklassen. En alles op het gebied van band, kant, lint, tot kleinvak en borduurpakketten.

Feestje
Al veertig jaar is deze speciaalzaak aan de Assendorperstraat gevestigd. Sinds 2012 hebben Evelien en Mieke de winkel overgenomen.
Voorheen hadden de eigenaressen al een klein bedrijf waar ze diverse haakworkshops gaven en op markten wol- en handwerkartikelen verkochten. Evelien en Mieke zijn dan ook geknipt om Rits in te runnen. “Het is elke dag een feestje om in de winkel te staan.”
Ook de locatie aan de Assendorperstraat vindt Evelien super. “Rits in past er echt tussen. Het is een unieke winkelstraat waar je geen dertien-in-een dozijn winkels vindt.”Diverse merken wol
Rits in verkoopt wol en katoen van onder meer Lana Grossa, Phildar, Lopi en Catania en handgeverfde garens van Dutch Wool Diva met een merino/zijde mix.
Daarnaast is het assortiment uitgebreid met nieuwe én tweedehands naaimachines en een onderhoud/reparatie service. “Dit doen we samen met Dinie Kleine Naaimachines.”Workshops en webshop

De breikriebels gekregen of weer zin om mooi te leren haken? Rits in organiseert samen met Bonthuishouden workshops in de winkel. Zo leer je de fijne ’steekjes’ van het vak.
Daarnaast verzorgt Rits in ook verstelwerk en is het een aanname depot voor stomerijgoed. Ook is het mogelijk om machinaal een naam of tekst te laten borduren. Verder zijn de jonge eigenaren een webshop gestart waar je hun producten online kunt bestellen.

Handwerken
Rits in heeft een ruime collectie geboortetegels om te borduren. “Wil je liever zelf een patroon borduren? Dat kan ook, we hebben een ruime collectie handwerkstof en DMC garen.”