Cartridge Europe Zwolle


Klantvriendelijk en duurzaam

Cartridge Europe is al negen jaar in Zwolle gevestigd. De zaken gingen goed en er was meer ruimte nodig. Daarom zitten ze sinds 2013 in een groter pand aan de Assendorperstraat 166-168 waar ze ook kantoorartikelen verkopen.

Hervullen


“Onze corebusiness is het hervullen van inkt- en tonercartridges”, vertelt eigenaar Jan Willem van Dorp. En naast het eigen huismerk en hervulde cartridges worden er ook originele cartridges en diverse soorten toners verkocht, waaronder een premiummerk uit Amerika. Verder zijn er kantoorspullen te krijgen zoals diverse soorten papier en printers. 
Duurzaamheid vindt Cartridge Europe erg belangrijk. Zo kun je een lege cartridge inleveren en krijg je een volle mee terug. Dat scheelt geld en is goed voor het milieu. “En de cartridges doorlopen een heel procedé”, meldt Jan Willem. “Ze worden zowel van binnen als van buiten schoongemaakt en daarna computergestuurd gevuld. Vervolgens worden ze getest en pas daarna verkocht.” Er wordt honderd procent garantie gegeven op de hervulde cartridges.


DHL-shop
Cartridge Europa levert zowel aan de zakelijke markt als aan particulieren en ZZP'ers. Op de afdeling kantoorartikelen zijn allerlei soorten papier te koop en bijvoorbeeld ook gekleurd papier in klein verpakkingen zodat je niet gelijk aan de honderd vellen vastzit. “En we zijn ook een DHL Parcelshop waar pakketjes afgehaald en verstuurd kunnen worden,” voegt Jan Willem toe.

Niets is te gek bij Cartridge Europe waar klantvriendelijkheid en service centraal staan. “We proberen ook een persoonlijk tintje aan deze zaak te geven”, vertelt Jan Willem die houdt van een goede interactie met zijn klanten. Wie wacht krijgt een kop koffie aangeboden. En er is een speciale hoek waar de klanten zelf documenten kunnen printen, snijden, of inbinden. 
Ook de locatie van zijn zaak: midden in de Assendorperstraat, stemt de eigenaar erg tevreden. “Dit is vanaf Zwolle zuid een doorgaande route met veel fietsverkeer en er zitten veel speciaalzaken. Het is een verschrikkelijk mooie plek!”