Routes

De Assendorperstraat is zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Komend vanuit de richting Amersfoort via de A28.
Neem bij Zwolle de afslag Zwolle-Zuid. Onderaan de afrit rechtsaf Ring-Zuid. Op de Ring meteen de linkerbaan nemen.  Bij 2e verkeerslicht linksaf Centrum = Veerallee.
Volg de Veerallee, rechtsaf bij het 2e verkeerslicht ná de spoorwegovergang (net na het parkeerdek) = Emmawijk; na zo’n vijftigtal meters heet de weg Van Rooyensingel.
Volg steeds de Van Rooyensingel, die na een paar honderd meter overgaat in het Groot Weezenland.  Volg de weg rechtdoor. Het Groot Weezenland gaat over in de Assendorperstraat ( NB: éénrichtingsverkeer, toegestane snelheid 30 km.). Herkenningspunt: meteen links zie je het Dominicanenklooster als je Assendorperstraat in rijdt. 

Route vanaf de N35 komend vanuit de richting Almelo/ Nijverdal

Ga in Zwolle vanaf de Ringweg linksaf bij de afslag Assendorp/Centrum.
Bij het 2e verkeerslicht) rechtsaf = Wethouder Alferinkweg.
Rijd deze weg uit tot het einde, ga linksaf = Luttenbergerstraat.
Na ongeveer 50 meter (bij de Dominicanenkerk) linksaf= Assendorperstraat.
(NB: éénrichtingsverkeer, toegestane snelheid 30 km!)

Route vanaf de A 28 komend vanuit de richting Meppel

Neem vanaf de A 28 afslag Zwolle Noord, onderaan de afslag linksaf = de Ceintuurbaan.Sla rechtsaf  (links is het FC stadion)= Brederostraat.
Volg deze weg tot het eind. Rechtsaf en meteen daarna bij de rotonde (3/4) linksaf = Hanekamp, die voorbij de brug Luttenbergerstraat heet.
Rijd deze weg uit tot het eind. Sla linksaf = Assendorperstraat ( eenrichtingsverkeer, toegestane snelheid 30 km!)  Herkenningspunt: het Dominicanenklooster ligt meteen links als je de Assendorperstraat in rijdt.

Met de trein

Vanaf het Centraal Station Zwolle  is het lopend ongeveer 12 minuten naar de Assendorperstraat.
Verlaat vanaf het Stationsplein de rotonde en neem de Stationsweg. Sla rechtsaf naar de Burgemeester van Roijensingel. Weg vervolgen naar Groot Wezenland. Deze weg loopt over in de Assendorperstraat.

Met de bus:

De Assendorperstraat is vanaf het NS-station bereikbaar met stadsbus lijn 3 (halte Klaasboerstraat is het dichts bij het begin van de Assendorperstraat ter hoogte van het Dominicanenklooster). Of met stadsbus lijn 2 halte Isala Klinieken, locatie De Weezenlanden.Parkeren

Je kunt betaald parkeren in de Assendorperstaat en diverse zijstraten, het Assendorperplein en de omliggende straten. Ook heeft de Jumbo tachtig parkeerplekken. Deze supermarkt is via de Assendorperstraat of Wethouder Alferinkweg te bereiken. Verder kun je in de Van Karnebeekstraat betaald parkeren. 

Koopavonden

Op donderdagavond zijn de meeste winkels in de Assendorperstraat open tot 21.00 uur. Rond de feestdagen zijn er extra koopavonden.  

Braderie

Elke derde donderdag van juni is er de bekende en gezellige Jaarmarkt van Assendorp. De winkels hebben kraampjes buiten staan en het publiek kan tijdens de braderie genieten van een draaimolen, orkestjes en andere feestelijkheden. Sinterklaasintocht
Eind november loopt Assendorp weer uit voor de Sinterklaasintocht. De winkeliers organiseren dan tal van leuke acties.